Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος,ο σύλλογός μας βρέθηκε στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Ανόβερο για να τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των ηρώων του 1940 καθώς και του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το παρών στην δοξολογία και το μνημόσυνο έδωσαν οι εξής τοπικοί σύλλογοι: ο σύλλογος Κρητών "Η Μεγαλόνησος", ο σύλλογος Θρακιωτών Αννοβέρου, ο σύλλογος "Ελλήνων Αννοβέρου και περιχώρων", η αδελφότητα Ηπειρωτών Αννοβέρου καθώς και το ελληνικό λύκειο Αννοβέρου. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι. Ο καθείς το βιώνει με τον δικό του τρόπο. Παρόλα τα προβλήματα, παρ όλες τις αντιξοότητες, η ενορία των Τριών Ιεραρχών είναι εκεί, όρθια και δυνατή, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα όλες τις προκλήσεις των εποχών. Η αλληλεγγύη και η αρμονία που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο, δεν αφήνει περιθώρια για αλλού είδους αποτελέσματα. Ευχαριστούμε πολύ την ενορία του Αννοβέρου που μας δέχτηκε και μας έκανε να αισθανθούμε και εμείς μέρος αυτής της οικογένειας.
Για ποιόν λόγο είναι σημαντικό για εμάς τους Έλληνες να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από την Μικρασιατική Καταστροφή; Ειδικότερα γιατί είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με την σημειολογία των 100 χρόνων από αυτήν; Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με την ομοιότητα των καταστάσεων των δύο χρονικόν εποχών. Πόλεμος τότε με την μετάοθωμανική τουρκία του γενοκτόνου κεμάλ.Υβριδικός πόλεμος με την μεταευρωπαϊκή τουρκία του γενοκτόνου ερντογάν. Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε η υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και η σημερινής έκτασης Ελλάδα. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει η αμφισβήτηση με στρατιωτικοπολιτικά μέσα της Συνθήκης της Λωζάνης και δεν υπάρχει άλλη πατρίδα για να πάμε μιας και απειλείται και το δεύτερο Ελληνικό κράτος ή Κύπρος μας. Για τον λόγο αυτόν, είναι σημαντικό αυτήν την χρονιά που ζούμε τα ιστορικά γεγονότα να επαναλαμβάνονται, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να αγωνιστούμε για να μην ξανασυμβούν. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ζούμε σε μια
Ιουνίου 07, 2021 Η χώρα μας, περιτρηγυρίζεται από θάλασσες. Επίσης, έχει και οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, το 2020, η Ελλάδα έδωσε στην Τουρκία, 56 εκατομμύρια ευρώ για να εισάγει ψάρια, από αυτούς, που παραβιάζοντας τα Εθνικά Χωρικά μας Ύδατα, ψαρεύουνε στις θάλασσες μας. Είναι δηλαδή, αυτού του είδους η πολιτική που ασκεί η χώρα μας, που αποθρασήνει τούς τούρκους. Στερεί από εμάς, εκτός από χρήματα, πολύ περισσότερα και σπουδαιότερα αγαθά. Ναυτική εμπειρία, μιας και εμείς θέσαμε με νόμους προ πολλού, μειοδοτικό πλαφόν Ελλήνων ακόμα και στα ψαροκάϊκα. Κατά συνέπεια, θέσεις εργασίας σε πολλούς κλάδους. Μαρασμό του κλάδου, σύν μειωμένες κρατικές απολαβές. Συντηρείται το μεγάλο Δημογραφικό πρόβλημα τεχνιέντως, με αποτέλεσμα τα παράλογα αιτήματα των τούρκων, να βρίσκουν ευΐκοα ώτα στο εξωτερικό. ( Ακατοίκητα νησιά και βραχονισήδες). Αυτό πού μόνον ακούγετε, είναι ο πόλεμος της τσιπούρας. Τα εγκλήματα που χρειάστηκαν να γίνουν ( ήτε εκούσια, ήτε ακούσια)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου